Online marketing voor coaches

Jij wil de vrijheid te wonen en werken waar en wanneer je maar wilt?

En tegelijkertijd je eigen remote business runnen, waarmee je doet wat je de BOM vindt, waar je mega goed in bent én anderen verder helpt?

Het is je allergrootste lifegoal dat te fixen. Right? Je zit namelijk absoluut niet te wachten op een leven ‘zoals het hoort’.

Jij wilt lekker je laptop openklappen op Bali, Australië, Lissabon… you name it.

Dus je bent vol energie begonnen om die droom werkelijkheid te maken. 

Maar je bent nu een tijdje bezig en shit… dat loopt nog niet zo smooth als je het voor je zag. En eerlijk: die vrijheid door ondernemen waar iedereen het over heeft? Die voelt nog heel ver weg en je denkt steeds: “Uh, doe ik wat verkeerd ofzo?”

Terwijl je de ene na de andere ondernemer naar Bali ziet vertrekken...

Open jij dagelijks Skyscanner om de ticketprijzen te checken. Maar een ticket boeken? Nee, nu nog niet.

Eerst moet er genoeg geld binnenkomen.

Je weet dondersgoed wat je wilt bereiken. In life and business. Maar ’t loopt allemaal nog niet zoals gehoopt en die steady remote business lijkt nog mijlenver weg. 

Je bent enthousiast en helemaal on fire begonnen. Grijpt alles aan wat op je pad komt. Cursusje hier, webinartje daar. En je hebt zoveel e-books gedownload dat je inmiddels de tel kwijt bent. Maar let’s be honest: je doet er vrij weinig mee en stelt de spannende dingen uit.

En je weet nu gewoon ff niet meer wat je volgende stap is. Je hoofd zit zo vol met al die nieuwe kennis, dat wat succesvolle ondernemers zeggen dat je “echt moet doen”, je eigen ideeën, werk voor (freelance)klanten en twijfels over … nou ja, alles. Overwhelm all over.

"Waar the F begin ik?"

Je kan het niet helemaal pinpointen maar er voelt aan de basis iets niet helemaal lekker. En telkens loop je opnieuw tegen die vraag aan: maar wát ga ik nou aanbieden? En aan wie? En hoe verkoop ik dat dan? 

Je voelt je stuck. Alsof je door een zwembad vol met stroop probeert vooruit te komen – ’t gaat allemaal mega langzaam. Vet frustrerend, want de antwoorden op je vragen zweven allemaal ergens rond in je hoofd, maar je krijgt het maar niet helder.

En ja, dan poppen die gedachtes op:

“Gaat mij dit wel lukken?”
“Ik weet toch eigenlijk helemaal niet genoeg?”
“Waarom zouden mensen naar mij luisteren”
“Moet ik dit wel doen? Kan ik niet beter gewoon normaal doen, net als de rest?”

Tel daar bovenop alle vragen en onbegrip van familie en vrienden (“je bent immers geen 20 meer, moet je niet een keer gaan settelen?”) en die hele remote lifestyle lijkt allemaal bij een droom te blijven. Shit.

Maar hey, je gaat toch niet genoegen nemen met een ‘wel prima leven’?

Kijk, jij en ik, wij zijn anders dan ‘de rest’. Wij willen ons leven leiden op onze eigen voorwaarden. Een leven dat AMAZING is. Een ‘wel prima leven’ is niet genoeg.

Als ik je vraag wat jij wilt dan kun je dat zo opratelen:

“Tijdens het traject hebben we mijn aanbod gedefinieerd, uitgewerkt en aangescherpt en ik weet hoe ik het in de markt kan gaan zetten. Ik kijk sinds kort naar woonruimte aan zee & hoop binnenkort de verhuiswagen in te mogen pakken! :).” - Marjolein

So let's make it happen!

Voel je tot in je tenen dat NU het moment is om keuzes te maken en er eindelijk 100% voor te gaan?

Maar ben je klaar met het allemaal alleen proberen? Omdat je inmiddels wel weet dat dat niet voor je werkt of het je véél te langzaam gaat.

In het Build your Freedompreneur Business Traject gaan we samen 3 maanden knallen en:

Rachel en Marjolein gingen ervoor.

En heb ik mogen helpen met die remote business steviger neer te zetten:

“Intens blij dat ik deel heb genomen aan het Build your Freedompreneur Business Traject van Joëlle! 1,5 jaar geleden begon ik voor mezelf omdat ik vrijheid zocht. Vrijheid om m’n eigen werk te kiezen en tijd in te delen, zodat ik op den duur reizen en werken kon gaan combineren. Inmiddels liep m’n onderneming redelijk maar het HELL YES gevoel (en die reisjes) miste. Ik was nog steeds “in dienst” van andere. Had geen game-plan. 

Drie hoera’tjes voor Joëlle want dankzij dit traject heb ik wél een plan, en wat voor een! Ik heb m’n doelgroep een stuk helderder en m’n eigen pilot-aanbod gaat binnenkort van start. Een eigen aanbod! 

Joëlle geeft concrete opdrachten waar je echt even voor moet zitten maar die zo veel resultaat opleveren. Zeker in combinatie met de 1:1 sessies (die zijn het leukste en rete gezellig haha!). Ze ziet kansen, legt verbanden en door 100x ‘waarom’ aan je te vragen heb je in the end ook écht het gevoel dat het klopt. Een solid game-plan. Dus voor wie de vrijheid in haar onderneming mist: hier moet je zijn! Thanks chick, op naar deel 2!!” 

Rachel van der Linden – Content Strateeg

Voor het Build your Freedompreneur Business Traject wist ik dat ik iets nieuws wilde: een meer inspirerende omgeving en meer vrijheid, en dus weg uit het slaapstadje waar ik al jaren woon, maar hoe dan? Ik voelde me best wel stuck, maar ineens zag ik Joëlle’s oproep. Zij werkt dus als freedompreneur in Portugal. Als zon & surf-liefhebber klonk dat als muziek in m’n oren, want remote werken vanaf de kust leek me ook wel wat!

Tijdens het traject hebben we mijn aanbod gedefinieerd, uitgewerkt en aangescherpt en ik weet hoe ik het in de markt kan gaan zetten. Ik kijk sinds kort naar woonruimte aan zee & hoop binnenkort de verhuiswagen in te mogen pakken! 🙂

De wekelijkse sessies waren voor mij een perfecte stok achter de deur & ik vind Joëlle echt goed in haar vak. Positief, doortastend en we hadden een leuke klik. Samen met haar lukte het om snel tot de kern te komen en het was nog heel gezellig ook.

Als je een eigen remote business wilt opzetten maar nog niet precies weet wat of hoe, of je loopt even vast, dan beveel ik Joëlle van harte aan. Even sparren doet wonderen, dus Hey Ho Let’s Go!”

Marjolein Kooijman – Artist Coach
(Hey Ho, Let’s go Music)

Go for it, zodat jij na 3 maanden:

“Het voelt alsof alles nu veel meer op z'n plek is gevallen. Hiervoor beschreef ik het allemaal wat vaag, nu zie ik de verbanden en heb ik het overzicht.” - Michelle

Oke oke oke, maar wat krijg ik nou precies?

Maar er is meer.

Ik hou van overzicht creëren en help je graag gerichte acties te zetten. Daarom krijg je ook:

  • Mijn The Remote Lifestyle visualisatie-oefening 
  • Mijn Moneyz & Goals sheet
  • Mijn Monthly Marketing Action Sheet
  • Mijn Leads Tracker (zodat je sneller nieuwe kansen ziet en de juiste mensen opvolgt)

De totale investering voor het Build your Freedompreneur Business Traject is 1.499 euro ex. BTW (let op: vanaf december gaat deze prijs omhoog!)

Deze toppers hielp ik ook:

“Joëlle heeft mij tijdens het Build your Freedompreneur Business Traject geholpen om het overzicht weer terug te krijgen in mijn bedrijf.

Ik heb aangescherpt wie mijn ideale doelgroep is, heb een concreter aanbod ontwikkeld en heb meer geleerd over hoe ik klanten kan aantrekken. Heel nuttig, want zelf deed ik eigenlijk maar wat.

Het traject was voor mij de stok achter de deur om nu echt te gaan nadenken en handelen. Ik pakte de regie weer terug. Dank Joëlle voor deze mooie stappen!”

Reizende Psycholoog

Michelle de Mol – Reizende Psycholoog

“Joëlle heeft mij geholpen om vanuit droomstand in actie modus te komen.

Ik heb super fijn samen met haar gewerkt. Ze heeft een hoop positieve energie, vraagt goed door om bij de kern te komen en leeft zich goed in in jouw situatie. Ongeacht de sector waar je in werkt, ze doet haar research en komt met verrassende inzichten. Door middel van de gerichte opdrachten en het brainstormen in 1:1 sessies, kwam ik iedere week een stapje dichterbij mijn doel.

Ik kan Joëlle aan iedereen aanraden die klaar is om de volgende big step in hun ondernemersavontuur te zetten!” 

Marit van Groen – Online Business Assistant

Maar wacht ff, ben jij dan een business coach?

Ik help je met je business. Maar nee, ik vind mezelf geen business coach (al noemen mijn klanten mij soms plagend wel zo)

Ik ben marketing & content strateeg

En ik help je met het neerzetten en uitbouwen van je remote business, met focus op strategie, marketing en content.  

Want daar ligt mijn kennis en expertise: 

– bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen
– master Persuasive Communication 
– 6+ jaar werkzaam bij verschillende marketingbureaus voor grote A-merken en non-profits
– 15+ online ondernemers geholpen met hun marketing en content strategie

Vanuit die kennis en ervaring kijk ik naar jouw business fundament: naar jou als ondernemer, je doelgroep, aanbod en positionering.

En ik help je dat vervolgens door te vertalen naar passende marketing en content. Passend bij jou en je klant.

In onze 1:1 sessies doen we deepdives. Jij bereidt opdrachten voor. Ik kijk inhoudelijk met je mee, geef feedback, stel kritische vragen, deel mijn visie, kennis en tips met je. 

Die sessies staan erom bekend dat ze vrij intensief én eye-openend zijn (en LEUK trouwens: ik durf te wedden dat je elke sessie minimaal één keer lacht). Ze duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur en we get to work. Ik laat je namelijk niet achter met vragen. Die ‘tackelen’ we meteen. 

Door de combi van die opdrachten en gezamenlijke deepdives kom je elke keer echt een stap verder. Je begrijpt je jezelf, je doelgroep en je business beter (als iemand voortaan vraagt wat jij doet en waarom, gooi je dat er zonder “uh’s” en awkwardness vol overtuiging uit)

En ik help je de juiste keuzes te maken en gerichte acties bepalen. Die het best bij jou en je business passen.

En natuurlijk ben ik óók je cheerleader, je stok achter de deur en geef je die schop onder je kont als je die nodig hebt. Maar bovenal ben ik strateeg.

Dus zoek jij iemand die je niet alleen vragen stelt, maar ook inhoudelijk sterk is, snel tot de kern komt en helder krijgt wat jij nu wazig ziet? I’m your girl.

Voor wie ik er precies ben?

Druk vooral op die knop voor een matchcall als jij:

Druk niet op die knop als jij:

Misschien vraag je je dit nog af:

Als jij al goed weet wat je wilt, dan JA. Ik richt me voornamelijk op ondernemers die 1+ jaar bezig zijn en ideeën hebben voor hun aanbod of al een eerste versie van hun aanbod hebben staan. Twijfel je? Stuur me dan even een berichtje.

Mijn favo klant is kennisondernemer of coach en verkoopt diensten of digitale producten zoals trainingen. Verkoop je fysieke producten, heb je een webshop of ben je freelancer (en wil je dat blijven), dan zijn we geen match.

Het traject duurt +/- 3 maanden. Ben jij (of ik) tussendoor op vakantie? No problemo, daar houden we gewoon rekening mee.

De deepdive sessies duren gemiddeld 1,5 – 2 uur. De tijdsinvestering voor de opdrachten verschillen, maar houd rekening met ongeveer 3 uur per week. Dat klinkt misschien veel, maar zodra die basis goed staat ga je merken dat alles daarna makkelijker gaat. Je hebt namelijk minder twijfels, omdat je zo sterk voelt dat je op het goede pad zit.

Het traject kost 1.499 euro exclusief BTW. 

Dat kan! Je mag het ook in 3 termijnen van 550,- exclusief BTW betalen.

Nice! De volgende stap is een matchcall met mij inplannen. Dat is een kort gesprek waarin we beiden kijken of we een goede match zijn en of ik je verder kan helpen. Deze call is geheel vrijblijvend en je zit nog nergens aan vast. En ik ben absoluut niet van de pushy sales. Dus no worries als je er na het gesprek toch vanaf wilt zien. 

Als we een match blijken te zijn, dan kijken we naar hoe we dat in onze agenda’s kunnen inplannen. Dit traject loopt door en heeft geen vaste startdatum. 

Het is niet gek als je twijfelt, eigenlijk zelfs logisch. We zijn van nature wantrouwig als het op een aankoop aankomt en blijven liever veilig in onze comfortzone zonder risico’s te nemen. Dat is ons brein dat ons veilig wilt houden. Misschien ben je nog niet overtuigd of dit traject iets voor jou is. Misschien twijfel je of dit het juiste moment voor je is. Misschien wil je het eerst zelf proberen. Of weet je niet of je dit samen met mij wilt doen.

Weet dan in elk geval dit: in de matchcall dring ik je niets op. Daar hou ik niet van. Ik zeg het ook eerlijk als ik denk dat dit niet voor jou is. Dus als je het fijn vindt om even te bellen voor meer informatie, weet dan dat je nergens aan vast zit. Dan kijken we in de call gewoon even of dit nu iets voor je is en of we een klik hebben. Zo niet, no hard feelings.

Meer reviews lezen? 
Dit zeggen anderen over samenwerken met mij:

“Als je Joëlle maar een beetje leuk vindt op Insta, dan vindt je haar fantastisch tijdens het traject! Ik was blij (verrast) met de georganiseerdheid vooraf, tijdens en achteraf. Om te beginnen.

Ik had eindelijk bedacht wie ik was, wie ik wilde zijn voor anderen en wat ik wilde doen voor anderen. Maar het ontbrak aan de juiste pakkende teksten in het systeem. Vooral omdat het ontbrak aan overzicht, theorie en strategie. Ik deed maar wat. Zonder dat het goed zat, goed werkte en goed voelde. Joëlle is écht geïnteresseerd, leeft en denkt met jou en je doelgroep mee. Ze houdt dat overzicht, heeft de kennis en brengt je strategie.

Na vier maanden 1:1 coaching was het ‘eindproduct’ alles wat ik verwachtte en de beleving meer dan ik had durven hopen. Niet droog, niet moeten. Maar vallende kwartjes en aangewakkerd vuur. Het plaatje, het systeem is compleet nu!”

Loes Huijskes – Relaxed Leven Expert

“Om meer inzicht te krijgen in onze productenflow en klantenfunnel hebben we de hulp van Joëlle ingeschakeld. Voor ons was het belangrijk om vooral iemand erbij te hebben die van “buitenaf” kon meekijken, zonder onderdompelt te zijn van het bedrijf en je eigen merk, en kritische vragen te stellen. Waren echt hele toffe sessies. De voorbereidende opdrachten waren al part of the fun – en ongemak, en waren ons al best aan het uitdagen om iets buiten onze comfortzone te denken. In de sessies was het fijn om te kunnen leunen op de begeleiding, De kritische vragen hebben ons geholpen tot het overzicht waar we naar zochten. Echt te gek!
 

Joëlle zegt waar het op staat, stelt de vragen die je liever niet gesteld wilt krijgen en ondersteunt in het creëren van overzicht. De opdrachten vooraf waren onwijs gedetailleerd, wat wij eigenlijk niet hadden verwacht dat dat al zoveel teweeg zou brengen. Daar hadden we echt behoorlijk wat tijd mee gewonnen. Zo konden we ons focussen op de dingen die nog onduidelijk waren.

Ik zou Joëlle aanbevelen als je toe bent om stappen te zetten buiten je comfortzone en je klaar bent om vragen te krijgen die je zelf nooit zou stellen. Ze trekt je erover heen, en laat je zacht landen in je eigen nieuwe wereld waar je naar op zoek was.”

A Cup of Ambition

Britt, Annick & Joya – A Cup of Ambition

“Joëlle heeft me tijdens het 1:1: traject geholpen een voor mij passende en kloppende funnel neer te zetten. Hierdoor neem ik potentiële klanten op een laagdrempelige (en voor mij geautomatiseerde) manier mee in de why van mijn business, mijn persoonlijke verhaal en mijn aanbod. Met haar humor, scherpe feedback en oog voor detail waren de 1-op-1 sessies een feestje. Iedereen die weerstand voelt bij een ‘funnel’ kan ik een traject met Joëlle zeker aanraden – want het mag en kan écht op een manier die bij jou en je bedrijf past.”
 
Laura van der Velden

Laura van der Velden – Business coach

“Joëlle heeft mij geholpen met mijn online marketing strategie. Ze heeft veel expertise op dit vlak en wist dit op een goede manier te vertalen naar mijn business. Ze had zich echt verdiept in mijn business als coach en daardoor was het advies heel specifiek en direct toepasbaar. Ik heb Joëlle ervaren als een open, authentiek en betrokken persoon. Haar adviezen waren heel helder, overzichtelijk en to the point. Dankzij Joëlle voel ik me nu meer thuis in de ’online wereld’, heb ik concrete handvatten en tools om dit op de juiste manier in te zetten voor mijn bedrijf en heb ik mijn eerste klanten mogen verwelkomen.”

Catriene Smit

Catriene Smit – Life coach

“Joëlle heeft ons begeleid met de positionering en merkstrategie van het Qcollective. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking en blij met het resultaat. Voorafgaand aan de samenwerking hadden wij al wel ideeën over de positionering, maar we vonden het lastig om dit echt concreet en to the point te maken. Joëlle heeft ons op een gestructureerde manier begeleid om onze positionering en merkstrategie helder te krijgen. Ze stelde ons kritische vragen, daagde ons uit om kort en bondig te zijn en toetste voortdurend of onze boodschap zou resoneren bij de doelgroep. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dit heeft geleid tot een overzichtelijke, heldere en inspirerende positionering en strategie. Wij hebben de sfeer als heel prettig, open en vertrouwd ervaren. En we kijken dan ook uit naar het vervolg van deze samenwerking!”

Qcollective

Alexandra Boon & Catriene Smit – Qcollective

“Ik had mij aangemeld voor de Business Boost Session omdat ik al een hele tijd blij word van Joëlle’s enthousiaste en rake content op social.  Ik had wat ideeën over mijn freebie en mijn instap aanbod waar ik al maaaanden tegenaan hik en Joëlle had zich goed voorbereid en ingelezen waardoor we heel snel knopen door konden hakken. Ze kon de samenhang uitleggen waar ik zelf niet zo lekker uitkwam waardoor het meteen kloppend voelde en daarna meteen in de actie stand stapte om door te pakken. Heerlijk!!”

Anne Hospers, Camp Bluff – Ondernemerscoach

“Vanaf het moment dat ik het mailtje kreeg dat ik geselecteerd was voor de Business Boost Session, wist ik dat dit precies was, wat ik nodig had. Die verwachting heeft Joëlle meer dan waargemaakt. Het was een fijn en open gesprek over mijn bedrijf. Waar ik het gevoel had om op een turning point te staan en geen helderheid te hebben, wist Joëlle de juiste vragen te stellen en precies de kern van mijn bedrijf te vinden. In alles van het gesprek bleek dat Joëlle zich goed had voorbereid en echt wist welke antwoorden ze van mij nodig had om tot een helder beeld te komen. Na het gesprek had ik boost aan inspiratie. Ik had meerdere opties voor een gratis weggever, maar ook een hoop ideeën voor mijn content. Deze sessie kan ik echt iedereen aanraden die even een boost voor zijn bedrijf nodig heeft.”

 
© Jumbo door Marcel van Driel

Veerle Rümke – Freedom & Mindset coach

“De sessie met Joëlle heeft mij misschien wel meer opgeleverd dan ik van te voren had gedacht. Ze was enorm goed voorbereid waardoor we heel snel aan de slag konden gaan en zo alle tijd goed benutten. Daarnaast heeft Joëlle een hele relaxte en open vibe waar ik ook direct door werd aangestoken. Het was mijn doel om mijn aanbod aan te scherpen, maar uiteindelijk hebben we veel meer gedaan. Door Joëlle haar goede vragen weet ik nu nog beter wie mijn ideale klant is en welk aanbod ik strategisch het beste aan kan bieden. Ik kreeg de bevestiging die ik nodig had en daarnaast nog meer tips en ideeën die ik direct kan toepassen. Het was oprecht heel erg leuk om met Joëlle te werken, ik zou het iedere coach aanraden. Je krijg er een flinke dosis energie van en daarnaast praktische tips en ideeën!”

Steffi van Breugel – Life coach