Online marketing voor coaches

Wil jij als coach meer verbinden met & meer verkopen aan je lievelingsklant?

Maar hou je niet van spammerig en opdringerig gedoe?

Dan zit je hier goed!

Mijn naam is Joëlle en ik ben online marketeer voor coaches. Ik help jou je te onderscheiden door jouw verhaal en boodschap authentiek en overtuigend te vertellen en met consistent verkopen vanuit verbinding met je lievelingsklant. Omdat ik geloof dat mensen jou als coach kiezen om de persoon die jij bent.

Je hebt zoveel te brengen,
maar het komt er nog niet uit...

Het allerliefste wat je doet is andere mensen helpen een betere versie van zichzelf te worden. En je weet dat je er goed in bent. Je hebt zóveel te bieden.

Maar op de een of andere manier komt je bedrijf niet lekker op gang. Jij bent er zo klaar voor, maar het aantal klanten per maand wisselt enorm. Je bent gaan ondernemen omdat je meer vrijheid wilde, maar dat valt tot nu toe tegen. Het is vooral onrustig en onzeker.

Er is ook zóveel te doen. Vooral marketing kost je veel tijd en energie. Je doet veel kennis op, bent consistent zichtbaar en probeert allerlei nieuwe dingen, maar het levert je nog weinig op. Er zit ook niet echt een plan achter. Je doet je best, maar eigenlijk doe je maar wat.

Je bent mega ambitieus en wilt koste wat kost bij die groep ondernemers horen die wél succesvol is. Alleen marketing en sales is niet echt jouw ding. Je weet dat je bedrijf niet zonder kan bestaan, maar je bent bang opdringerig en onoprecht over te komen als je verkoopt. Je wilt niemand het gevoel wilt geven dat je iets aansmeert.

Het loopt allemaal niet zoals verwacht en dat maakt je aan het twijfelen. Doe je iets verkeerd? Val je wel genoeg op tussen al die andere coaches? Is je doelgroep wel duidelijk? Is je boodschap wel helder genoeg?

Heb je het gevoel dat:

  • Er zoveel in je zit, je zoveel impact zou kunnen maken, maar je dat niet kunt laten zien omdat je te weinig klanten aantrekt?
  • Je weet dat je goed bent in wat je doet, maar je niet weet hoe je kunt opvallen tussen al die andere coaches?
  • Je qua marketing eigenlijk maar wat doet. Je bent een fantastische coach, maar marketing is niet jouw area of expertise en daardoor is er geen plan of systeem. Je schiet met losse flodders.
  • Je teveel tijd en energie besteedt aan social media en content maken, met te weinig resultaat?

Hier kan ik je bij helpen!

Succesvolle marketing begint met een sterk fundament.

Voor mij bestaat dat uit authenticiteit en verbinding. Ik geloof dat een fundament dat is gebouwd op jouw unieke persoonlijkheid, jouw boodschap en een haarscherpe ideale klant ervoor zorgt dat jij je kunt onderscheiden in het woud van alle coaches. En je de klanten aantrekt die helemaal bij jou passen.

Want is maar één iemand zoals jij. Met jouw verhaal, jouw ervaringen en jouw kwaliteiten. Dat maakt jou uniek. Jij hebt een belangrijke boodschap te delen met de wereld. En als je precies weten tegen wie je dit vertelt en weet welke woorden je moet gebruiken om je ideale klant te raken en te overtuigen, dan kan je die impact maken waarvan jij tot in je tenen voelt dat je er klaar voor bent.

Ik geloof dat deze basis onmisbaar is. 

Pas als dit staat kun je gaan verkopen vanuit verbinding. Op een oprechte manier, zonder opdringerig gedoe. Ik help je een automatische klantreis op te zetten die goed voelt en bij jou past. En systeem dat jou véél minder tijd en energie kost. En waarmee jouw klant het volste vertrouwen krijgt in jouw kennis en expertise én in jou als persoon. En dat is als coach het allerbelangrijkst.

"People don't buy goods and services, they buy relations, stories and magic"

Seth Godin
Dit ben ik

Hoi, ik ben Joëlle!

Als online marketeer help ik coaches om te ondernemen en verkopen vanuit authenticiteit en verbinding. Omdat ik geloof dat het opbouwen van een relatie en verkopen vanuit persoonlijke connectie dé manier is om te zorgen voor een constante stroom aan klanten.

Dat ik nu ondernemer ben, was nooit mijn plan. In 2020 zou ik op wereldreis gaan, waarvoor ik mijn baan bij een marketingbureau had opgezegd en mijn huis in Amsterdam had onderverhuurd. Vanwege corona duurde die wereldreis welgeteld één week. Maar de grote plottwist van dat jaar heeft mij het mooiste ooit gebracht.

Na een master Persuasive Communication aan de UvA heb ik 6 jaar bij verschillende marketingbureaus gewerkt als social media manager, online copywriter, account manager en online campagne manager. Ik ben betrokken geweest bij ontzettend veel online campagnes voor verschillende grote klanten, zoals Randstad, Zilveren Kruis en Greenpeace.

Tijdens mijn eerste baan bij een contentmarketing-bureau kwam ik er al vrij snel achter dat ik niet blij werd van voor commerciële merken werken en fysieke producten te verkopen. Ik wil bijdragen aan een positieve impact.

Na een overstap naar een marketingbureau voor non-profits dacht ik op het goede spoor te zitten. Maar er bleef in mijn hoofd rondgaan: “Is dit het nou? Ik weet dat er méér in mij zit”.

Toen mijn wereldreis vanwege corona niet doorging, besloot ik voor mijzelf te beginnen. Mijn eerste klant was een beginnend life coach die hulp nodig had bij het opzetten van haar online marketing. Dit bleek een match made in heaven. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. 

Nu help ik met superveel enthousiasme coaches met hun online marketing. Omdat er voor mij niks mooier is dan coaches helpen om méér mensen de beste versie van zichzelf te laten worden.

Wat anderen zeggen:

“Joëlle heeft mij geholpen met mijn online marketing strategie. Ze heeft veel expertise op dit vlak en wist dit op een goede manier te vertalen naar mijn business. Ze had zich echt verdiept in mijn business als coach en daardoor was het advies heel specifiek en direct toepasbaar. Ik heb Joëlle ervaren als een open, authentiek en betrokken persoon. Haar adviezen waren heel helder, overzichtelijk en to the point. Dankzij Joëlle voel ik me nu meer thuis in de ’online wereld’ en heb ik concrete handvatten en tools om dit op de juiste manier in te zetten voor mijn bedrijf.”

Catriene Smit – Life Coach

“Ondanks dat mijn strategische sessie met Joëlle via Zoom plaatsvond was haar positieve energie en enthousiasme goed voelbaar. Ze denkt met je mee en komt niet met ‘one size fits all’ oplossingen maar kijkt naar waar je staat in je bedrijf en wat bij jou past en komt van daaruit met hele bruikbare tips en tricks. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld of ik me op wilde geven voor haar 1-op-1 try-out traject. Heel veel zin om te gaan ervaren wat het me gaat brengen!”

Laura van der Velden – Business coach 

“Ik ben ontzettend dankbaar voor het advies van Joëlle. Ik kreeg een heel uitgebreid rapport van haar toegestuurd, met een analyse op vele punten. Joëlle heeft me hele toepasbare, praktische tips gegeven die ik direct in de praktijk kon toepassen, zoals verbeterpunten in mijn e-mailmarketing. Ze heeft er ook voorbeelden bij genoemd wat het heel duidelijk en concreet maakt. Ik heb mijn marketingfunnel aangepast en een nieuwe weggever gemaakt naar aanleiding van haar advies. Daarna merkte ik meteen dat de openingsrate van de e-mails flink omhoog is gegaan. En na het toepassen kreeg ik meteen meer aanvragen voor gratis gesprekken.”

Lisette Ketelaar – Holistisch coach

“Wat een goed begin van het nieuwe jaar! Als gelukkige winnaar van een strategiesessie kreeg ik de mogelijkheid om mijn marketing en communicatie eens flink onder de loep te leggen. Joëlle was heel erg goed voorbereid op de sessie, had mijn socials en website bekeken op hoe het overkwam en waar verbeteringen toegepast konden worden. Soms ben je zo bezig in je eigen ondernemerswereld dat soms echt een Joëlle nodig hebt die je op nieuwe inzichten brengt met haar duidelijke en overzichtelijke manier van uitleggen. Praten met Joëlle gaat heel erg makkelijk, ik voelde me snel op mijn gemak en heb nu echt punten waarop ik actie kan ondernemen.”

Laura Halma – Life & Business Coach

“If you don’t like it, change it.
If you can’t change it, accept it”

Samenwerken?
Dit is mijn aanbod:

The Business 
Boost Sessions

Soms loop je in je eentje even vast en kun je wel wat nieuwe inzichten gebruiken. In het Business Boost gesprek bespreken we in 45 minuten de kansen in je business en geef ik je praktische tips en tricks. Elke maand selecteer ik 2 vrouwelijke ondernemers.

Ondernemen vanuit authenticiteit en verbinding

Met dit 1:1 traject help ik coaches met hun positionering én het verkopen vanuit authenticiteit en verbinding. Als het fundament staat gaan we meteen aan de slag met een goed onderbouwde strategie voor een authentieke en effectieve klantreis én de communicatie van alle middelen in die klantreis. We nemen je ideale klant stap voor stap mee, bouwen aan de relatie en werken aan vertrouwen. Omdat we dichtbij jou en jouw ideale klant blijven zul je altijd verkopen vanuit een persoonlijke connectie.

Ondernemen & verkopen vanuit authenticiteit en verbinding

Met dit 1:1 traject help ik coaches met hun positionering én het verkopen vanuit authenticiteit en verbinding. Als het fundament staat gaan we daarna direct aan de slag met een goed onderbouwde strategie voor een authentieke en effectieve klantreis én de communicatie van alle middelen in die klantreis.