Online marketing strateeg

Ben jij coach en wil je nu eindelijk meer van jouw FAVO klanten aantrekken?

Alleen dan niet op een irritante, opdringerige manier?

I get it. Daar hou ik ook totaal niet van.

In het Know, Flow & Grow Traject help ik jou je als coach te onderscheiden van ál die andere coaches en meer van je FAVO klanten aan te trekken op een manier die helemaal bij jou past. Zodat je business groeit en jij voortaan alleen nog samenwerkt met de mensen waar je echt energie van krijgt. 

First thing first.

Na het Know, Flow & Grow Traject:

Je wilt zó graag meer van jouw favo mensen helpen, maar ze weten je nog niet te vinden...

Je bent coach en je weet dat je goed bent in wat je doet. Maar dat zie je nog niet terug in het aantal klanten. Je weet niet zo goed waar het nou aan ligt, maar het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig coach is en je vraagt je af hoe je op kan vallen tussen al die andere coaches.

Je steekt veel tijd en energie in je bedrijf. Er is ook zóveel te doen. Je bent super actief op Instagram, hebt zoveel e-books gedownload dat je inmiddels de tel kwijt bent en je probeert allerlei nieuwe dingen uit (hallo Instagram Reels). 

Toch wisselt het aantal klanten per maand enorm en even eerlijk: ze zijn niet allemaal een goede match. Maar omdat je vaak weet je niet wat er volgende maand op je rekening binnenkomt zeg je toch ‘ja’, ook al zegt je gevoel iets anders.

Dit is geen side hustle. Je bent ambitieus en wilt koste wat kost bij de groep ondernemers horen die wél succes hebben.

Natuurlijk weet dat je bedrijf niet kan bestaan zonder klanten, maar verkopen is niet echt je ding. Het woord ‘marketing’ alleen al vind je verschrikkelijk. Je bent bang opdringerig, onoprecht en irritant over te komen. Je wilt niemand het gevoel wilt geven dat je iets aansmeert.

En daarom heb je nooit serieus werk gemaakt van je marketing. Je besteedt er veel tijd aan, maar er ligt geen plan. Je doet eigenlijk maar wat. Het liefst zou je minder tijd kwijt zijn aan marketing en méér aan wat je het liefste doet: andere mensen helpen.

Je weet van binnen allang dat het tijd is te stoppen met uitstellen en je marketing serieuzer aan te pakken. Maar je hebt eigenlijk geen idee waar je moet beginnen. Het is overwhelming en het lijkt allemaal zoveel werk… En ondertussen zie je via Insta de agenda’s van andere coaches wél volstromen en begin je weer aan alles te twijfelen.

Wat als het anders kan?

En je niet meer constant twijfelt aan jezelf en je keer op keer afvraagt hoe jij nou toch opvalt tussen ál die andere coaches?

Maar je nu eindelijk een serieus gameplan hebt waarmee je moeiteloos jouw favo klanten aantrekt op een manier waar jij je goed bij voelt én die je méér rust, zekerheid en vrijheid oplevert?

Marketing hoeft niet opdringerig, onoprecht of irritant te zijn...

Het kan ook op een persoonlijke en authentieke manier. Op een manier waar jij je goed bij voelt en die past bij jouw favo klant.

Authentieke en effectieve marketing begint met een sterke positionering. Dat klinkt misschien niet sexy, maar maakt 100% het verschil. 

En ik ben ervan overtuigd dat een positionering die is gebouwd op jouw track record in combinatie met jouw unieke persoonlijkheid en verhaal, een superconcrete, aansprekende boodschap en een haarscherpe favo klant, ervoor zorgt dat jij je kunt onderscheiden van ál die andere coaches (en dat zijn er nogal wat).

Want er is maar één iemand zoals jij. Met jouw verhaal, jouw ervaringen en jouw kwaliteiten. Met jouw humor en jouw energie. Dat maakt jou uniek.

Online marketing voor coaches

Ik geloof dat mensen jou als coach kiezen om JOU

Mijn naam is Joëlle en ik ben marketing en content strateeg voor coaches. Ik vind marketing te gek, maar alleen vanuit een menselijke benadering. Geen spammerig, irritant gedoe. Daar zit niemand op te wachten. 

Ik geloof dat mensen voor je kiezen op basis van een persoonlijke connectie. Omdat ze een klik met je voelen en vertrouwen in je hebben. 

Om dat te bereiken is het nodig eerst naar binnen te keren, terug te gaan naar de kern en duidelijke keuzes te maken over jouw merk en wie jij bent als bedrijf.

Pas als die unieke positionering staat en je meer richting, houvast en flow ervaart kan je door naar het volgende level: die favo klanten aantrekken en je business laten groeien door middel van een slimme & passende strategie en krachtige & authentieke content die jouw klant raakt en overtuigd.

"People do not buy goods and services, they buy relations, stories and magic"

- Seth Godin

Introducing: het Know, Flow & Grow Traject

Pas als je teruggaat naar de kern en (opnieuw) weet wie jij bent als bedrijf (KNOW) en je weer richting, houvast en vertrouwen voelt in je business (FLOW), kun je op authentieke en moeiteloze manier meer favo klanten aantrekken, waardoor je zowel in je bedrijf als leven meer plezier, zekerheid en vrijheid ervaart (GROW). 

Om dat te bereiken heb je 3 dingen nodig:

  1. een sterk personal brand en unieke positionering
  2. een passende strategie voor een killer klantreis
  3. authentieke en overtuigende content
En er zijn genoeg ondernemers die je bij één van deze onderdelen kunnen helpen. Maar ik geloof niet in een versnipperde aanpak. Ik ben je one-stop-shop.
 

In drie maanden duiken we samen in jouw business, leer ik jouw bedrijf en jou helemaal kennen en werken we een volledig marketing gameplan uit, zodat je erna kunt gaan knallen.

Het concrete resultaat? Een unieke en effectieve klantreis die helemaal bij jou en jouw favo klant past, waarmee je moeiteloos en op jouw manier de klanten aantrekt waar je energie van krijgt.

Even serieus, hoe fantastisch zou het zijn als:

Even concreet:

Het Know, Flow & Grow traject is een 1:1 traject van 3 maanden, waarin we samen met jouw marketing gameplan aan de slag gaan. Het bestaat uit 6 strategische 1:1 sessies via Zoom. Daarnaast ontvang je een uitgebreid digitaal werkboek met tools, templates en opdrachten. Deze bespreken we in de sessies en je krijgt op alles persoonlijk feedback op van mij.  Het traject is als volgt opgebouwd:

Week 1

Kick-off: terug naar de kern

1:1 sessie

In deze sessie speel jij de hoofdrol. We maken uitgebreid met elkaar kennis, zodat ik je echt leer kennen. Ik stel je rake vragen om tot de kern te komen en bijzondere dingen op te merken, die jij wellicht voor lief neem.

Via verschillende oefeningen gaan we ons verdiepen in wat je drijft. Waarom doe je wat doet? Welke woorden geven we daaraan? En welke kernwaarden zijn voor jouw belangrijk en hoe uit dat zich in wat je doet en  communiceert?

Na deze sessie

Week 2

Jouw verhaal & personal brand

1:1 sessie

Jouw verhaal maakt jou uniek. We gaan op zoek naar dat van jou en bespreken hoe we dat het best kunnen vertellen.

In deze sessie gaan we dieper in op wie jij bent als merk. We zetten jouw ‘karakter’ als ondernemer neer. We beantwoorden vragen als: hoe positioneer en presenteer je jezelf en hoe wordt je persoonlijk zonder het de hele tijd over jezelf te hebben?

Na deze sessie

Week 3 t/m 5

Jouw ideale klant

Zelf aan de slag + 1:1 sessie

Je ideale klant is het allerbelangrijkst in je marketing. Daarom nemen we hier goed de tijd voor. Want pas als je die door en door kent kun je pas communiceren op een manier die je doelgroep raakt en overtuigd. Voor de sessie heb je aan de hand van tools en templates uit het werkboek zelf onderzoek gedaan naar je ideale klant en in deze sessie scherpen we je ideale klant aan. Zodat je écht weet tegen wie je het hebt en je weet welke taal je doelgroep spreekt.

Na deze sessie

Week 6

Productaanbod & Pitch​

1:1 sessie

In deze sessie kijken we naar alle producten of diensten die je aanbiedt, inclusief je gratis producten. We bespreken de inhoud van het aanbod, hoe dat past binnen de reis die je klant maakt en hoe die onderdelen inhoudelijk op elkaar aansluiten. Ook bekijken we of er nog kansen liggen binnen je productaanbod.

Aan het eind van deze sessie hebben we alle onderdelen behandeld om jouw (aangescherpte) pitch te schrijven. Jouw positionering waarmee je je onderscheidt en waarmee je kunt verkopen vanuit verbinding.

Na deze sessie

Week 7

Psychologie achter het koopproces

Zelf aan de slag + 1:1 sessie

In deze stap duiken we eerst in de psychologie achter de klantreis. Welke stappen doorloopt een potentiële klant in een koopproces en hoe kun jij daarop inspelen? Dit is kennis waar je op een later moment ook veel aan hebt. 

Vervolgens kijken we naar jouw klantreis. We kijken specifiek via welke strategie we iemand kennis met jou kunnen laten maken en hoe we door middel van verbinding en vertrouwen op een passende (en automatische) manier een goed aanbod kunnen doen. Dat doen we samen in de sessie en aan de hand van jouw voorbereidingen in het werkboek. 

Na deze sessie

Week 8 & 9

Effectieve content

Zelf aan de slag + 1:1 sessie

In deze sessie bepalen we de inhoud van de middelen in je funnel. Je bereidt dit voor aan de hand van vragen in het werkboek en dit bespreken we tijdens de sessie. Ik adviseer hoe je dit kunt aanscherpen en we maken keuzes. 

Aan het eind van de sessie heb je alles staan om overtuigende teksten te schrijven die jouw klanten in actie brengt. Ook reik ik je verschillende tools en templates aan die je gaan helpen bij het schrijven van persoonlijke en overtuigende teksten.

Na deze sessie

Week 10 t/m 12

Schrijven & Feedback

Zelf aan de slag + feedback

Dit is het moment dat jij gaat werken aan je teksten. Als je klaar bent geef ik feedback op de door jouw geschreven teksten. Ik kijk niet in detail mee op punten en komma’s, maar wel op de inhoud, of je boodschap goed overkomt en of deze persoonlijk en overtuigend genoeg is. Ik kijk mee of je de adviezen en tools die ik je heb aangereikt goed hebt geïmplementeerd en ik adviseer je vervolgens waar nodig hoe dit nog beter kan worden ingezet.

Na deze sessie

Naast de sessies krijg je ook een digitaal werkboek met:

Het Know, Flow & Grow Traject

kost €1.499 ex. BTW en daarvoor krijg je:

Online marketing voor coaches

EXTRA BONUS T.W.V. €149,-

Cuz I won't leave you hanging

Je krijgt nu een extra strategische sessie (t.w.v. €149,-) voor na afloop van het traject. In deze sessie analyseren we samen je klantreis en geef ik advies over hoe deze te optimaliseren, zodat je echt het beste resultaat hebt staan. Je mag deze sessie opnemen tot 6 maanden na afloop van het traject.

Dit is helemaal voor jou als je:

So, what you gonna do?

Dit is misschien een beetje direct, maar zoals ik het zie heb je twee opties:
Optie 1:

Je kunt op eigen houtje door blijven gaan zoals je nu doet. Dus veel tijd kwijt zijn aan het maken van content en actief zichtbaar zijn. Je energie en motivatie verliezen door het dagelijks scrollen door de Instagram feed, waarin ieder ander het wel lijkt te lukken. Blijven strugglen met het vinden van nieuwe klanten en dag in dag uit twijfelen over wat jij verkeerd doet. I hate to break it to you, maar de kans is redelijk groot dat er niks verandert als je je strategie niet aanpast.

Optie 2:

Of je besluit ervoor te gaan. Ondernemen is een spel en je bent bereid risico’s te nemen. Je weet dat je comfortzone je niet verder brengt. Je durft een investering te maken om een level hoger te gaan. En je gaat samen met mij aan de slag met een nieuwe strategie met een grote kans dat er heel veel verandert. Je ziet in hoe je kunt ondernemen zoals je het verwacht dat het zou zijn. Met meer favo klanten, meer omzet, maar bovenal meer rust, zekerheid en vrijheid. En daarvoor ben je gaan ondernemen, toch?

Gun jij het jezelf nu eindelijk te ondernemen op een manier waarvan je wéét dat je het in je hebt?

Twijfel je nog?

Dit zeggen anderen over samenwerken met mij:

“Joëlle heeft me met het Know, Flow & Grow Traject geholpen een voor mij passende en kloppende funnel neer te zetten. Hierdoor neem ik potentiële klanten op een laagdrempelige (en voor mij geautomatiseerde) manier mee in de why van mijn business, mijn persoonlijke verhaal en mijn aanbod. Met haar humor, scherpe feedback en oog voor detail waren de 1-op-1 sessies een feestje. Iedereen die weerstand voelt bij een ‘funnel’ kan ik een traject met Joëlle zeker aanraden – want het mag en kan écht op een manier die bij jou en je bedrijf past.”
 
Laura van der Velden

Laura van der Velden – Business coach

“Joëlle heeft mij geholpen met mijn online marketing strategie. Ze heeft veel expertise op dit vlak en wist dit op een goede manier te vertalen naar mijn business. Ze had zich echt verdiept in mijn business als coach en daardoor was het advies heel specifiek en direct toepasbaar. Ik heb Joëlle ervaren als een open, authentiek en betrokken persoon. Haar adviezen waren heel helder, overzichtelijk en to the point. Dankzij Joëlle voel ik me nu meer thuis in de ’online wereld’, heb ik concrete handvatten en tools om dit op de juiste manier in te zetten voor mijn bedrijf en heb ik mijn eerste klanten mogen verwelkomen.”

Catriene Smit

Catriene Smit – Life coach

“Ik ben ontzettend dankbaar voor het advies van Joëlle over het optimaliseren van mijn funnel. Ik kreeg een heel uitgebreid rapport van haar toegestuurd, met een analyse op vele punten. Joëlle heeft me hele toepasbare, praktische tips gegeven die ik direct in de praktijk kon toepassen, zoals verbeterpunten in mijn e-mailmarketing. Ze heeft er ook voorbeelden bij genoemd wat het heel duidelijk en concreet maakt. Ik heb mijn marketingfunnel aangepast en een nieuwe weggever gemaakt naar aanleiding van haar advies. Daarna merkte ik meteen dat de openingsrate van de e-mails flink omhoog is gegaan. En na het toepassen kreeg ik meteen meer aanvragen voor gratis gesprekken.” 

Lisette Ketelaar – Holistisch coach

“Ik had mij aangemeld voor de Business Boost Session omdat ik al een hele tijd blij word van Joëlle’s enthousiaste en rake content op social.  Ik had wat ideeën over mijn freebie en mijn instap aanbod waar ik al maaaanden tegenaan hik en Joëlle had zich goed voorbereid en ingelezen waardoor we heel snel knopen door konden hakken. Ze kon de samenhang uitleggen waar ik zelf niet zo lekker uitkwam waardoor het meteen kloppend voelde en daarna meteen in de actie stand stapte om door te pakken. Heerlijk!!”

Anne Hospers, Camp Bluff – Ondernemerscoach

“Joëlle heeft ons begeleid met de positionering en merkstrategie van het Qcollective. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking en blij met het resultaat. Voorafgaand aan de samenwerking hadden wij al wel ideeën over de positionering, maar we vonden het lastig om dit echt concreet en to the point te maken. Joëlle heeft ons op een gestructureerde manier begeleid om onze positionering en merkstrategie helder te krijgen. Ze stelde ons kritische vragen, daagde ons uit om kort en bondig te zijn en toetste voortdurend of onze boodschap zou resoneren bij de doelgroep. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dit heeft geleid tot een overzichtelijke, heldere en inspirerende positionering en strategie. Wij hebben de sfeer als heel prettig, open en vertrouwd ervaren. En we kijken dan ook uit naar het vervolg van deze samenwerking!”

Qcollective

Alexandra Boon & Catriene Smit – Qcollective

“Ik volg Joëlle al een tijdje via Instagram en voelde meteen een connectie. De keuze om mij aan te melden voor een Business Boost Sessie was dan ook gauw gemaakt. Joëlle is precies zoals je haar op social media ziet: open, authentiek, direct en enthousiast. Een heel prettig persoon om tegenover je te hebben. Zij heeft mijn Instagram en website goed bekeken en kwam met rake punten en nuttige tips. Tussendoor peilde ze goed of de informatie juist binnenkwam. Joëlle wist mij te activeren. Met een hoofd vol nieuwe ideeën ging ik na de sessie direct aan de slag met mijn contentstrategie. Een echte boost sessie dus!”

Reizende Psycholoog

Michelle de Mol – Reizende Psycholoog

“Vanaf het moment dat ik het mailtje kreeg dat ik geselecteerd was voor de Business Boost Session, wist ik dat dit precies was, wat ik nodig had. Die verwachting heeft Joëlle meer dan waargemaakt. Het was een fijn en open gesprek over mijn bedrijf. Waar ik het gevoel had om op een turning point te staan en geen helderheid te hebben, wist Joëlle de juiste vragen te stellen en precies de kern van mijn bedrijf te vinden. In alles van het gesprek bleek dat Joëlle zich goed had voorbereid en echt wist welke antwoorden ze van mij nodig had om tot een helder beeld te komen. Na het gesprek had ik boost aan inspiratie. Ik had meerdere opties voor een gratis weggever, maar ook een hoop ideeën voor mijn content. Deze sessie kan ik echt iedereen aanraden die even een boost voor zijn bedrijf nodig heeft.”

 
© Jumbo door Marcel van Driel

Veerle Rümke – Freedom & Mindset coach

“De sessie met Joëlle heeft mij misschien wel meer opgeleverd dan ik van te voren had gedacht. Ze was enorm goed voorbereid waardoor we heel snel aan de slag konden gaan en zo alle tijd goed benutten. Daarnaast heeft Joëlle een hele relaxte en open vibe waar ik ook direct door werd aangestoken. Het was mijn doel om mijn aanbod aan te scherpen, maar uiteindelijk hebben we veel meer gedaan. Door Joëlle haar goede vragen weet ik nu nog beter wie mijn ideale klant is en welk aanbod ik strategisch het beste aan kan bieden. Ik kreeg de bevestiging die ik nodig had en daarnaast nog meer tips en ideeën die ik direct kan toepassen. Het was oprecht heel erg leuk om met Joëlle te werken, ik zou het iedere coach aanraden. Je krijg er een flinke dosis energie van en daarnaast praktische tips en ideeën!”

Steffi van Breugel – Life coach

Misschien vraag je je dit nog af:

Als je echt net begonnen bent, raad ik je aan eerst het (binnenkort te lanceren) mini-traject ‘Positionering on Point’ aan. Dat is echt gericht op hoe jij je op een authentieke manier kunt positioneren en je kunt onderscheiden van anderen. Dit 3 maanden traject is gericht op ondernemers die 1+ jaar bezig zijn, die een niche hebben gekozen en die al één of meerdere producten of diensten aanbieden. Twijfel je? Stuur me dan gewoon even een berichtje.

Het traject duurt gemiddeld 3 maanden, maar ik moet er wel bij zeggen dat het afhankelijk is van de tijd die jij nodig hebt om de teksten te schrijven.

Er zijn in totaal 6 sessies van 1,5 tot 2 uur. De tijd voor de opdrachten verschilt per week en ligt tussen de 1 tot 3 uur per week. In de periode dat je gaat schrijven kost het je uiteraard meer tijd, dat is per persoonlijk afhankelijk. Onthoud wel: het is nu even een tijdsinvestering, maar op de lange termijn gaat het je veel tijd besparen!

Het traject kost 1.499,- exclusief BTW. 

Dat kan! Je mag het ook in 3 termijnen van 500,- exclusief BTW betalen.

Ik richt me in mijn marketing op coaches, maar het traject kan ook interessant zijn als je kennisondernemer bent en digitale producten verkoopt zoals online cursussen. Als je een matchcall boekt, kunnen we kijken of ik je inderdaad verder kan helpen.

Nice! De volgende stap is een matchcall met mij inplannen. Dat is een kort gesprek waarin we beiden kijken of we een goede match zijn en of ik je verder kan helpen. Deze call is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Dus no worries als je er na het gesprek toch vanaf wilt zien!

De exacte startdatum bepalen we in overleg. Dus als we een match blijken te zijn, dan kijken we naar hoe we dat in onze agenda’s kunnen inplannen. 

Het is niet gek als je twijfelt, eigenlijk zelfs logisch. We zijn van nature wantrouwig als het op een aankoop aankomt en blijven liever veilig in onze comfortzone zonder risico’s te nemen. Dat is ons brein dat ons veilig wilt houden. Misschien ben je nog niet overtuigd of dit traject iets voor jou is. Misschien twijfel je of dit het juiste moment voor je is. Misschien wil je het eerst zelf proberen. Of weet je niet of je dit samen met mij wilt doen.

Weet dan in elk geval dit: in de matchcall dring ik je niets op. Daar hou ik niet van. Ik zeg het ook eerlijk als ik denk dat dit niet voor jou is. Dus als je het fijn vindt om even te bellen voor meer informatie, weet dan dat je nergens aan vast zit. Dan kijken we in de call gewoon even of dit nu iets voor je is en of we een klik hebben. Zo niet, no hard feelings.