Meer klanten aantrekken op authentieke manier

Op 1 januari 2018 schudden mijn vriend en ik elkaar de hand.

We namen een (achteraf gezien) life changing beslissing. Dat die zou leiden tot het leven van ‘the remote lifestyle’, had ik werkelijk nooit maar één seconde bedacht.

Twee maanden voor die hand shake had ik vrij spontaan geroepen dat ik wel weer voor lange tijd op reis wilde gaan.

En hoewel ik dacht dat mijn vriend dat nooit zou zien zitten (want: goodbye zekerheden), schudden we elkaar toch de hand op die eerste dag van het nieuwe jaar. Fuck it, we gaan dit doen. Je begrijpt: ik stond te springen in de woonkamer.

Na tientallen ‘vergaderingen’ (lees: bier drinken in cafés en brainstormen over onze reis) en twee jaar sparen vertrokken we voor een jaar op wereldreis. Onze goedbetaalde banen opgezegd (wat ik zó spannend vond, niemand op werk zag dit aankomen), huurhuis in A’dam onderverhuurd en een grove route uitgestippeld. Check, check, check: klaar om te gaan. 

Op 11 maart 2020 vlogen we naar Kathmandu, Nepal. Vlak voor corona de wereld op z’n kop zette. Op het vliegveld lachten we Rutte nog uit, die de avond ervoor had gezegd dat je geen handen meer mocht schudden (“facking bullshit”, dachten we nog).

Little did we know…

Want wat volgde was de meest intense week ever: 

Nadat we aankwamen in Nepal sloten de grenzen en dreigde een lockdown te volgen. Dus vlogen we na 4 dagen naar Thailand, omdat de situatie daar beter leek. Maar over de hele wereld veranderde de situatie per uur. Eén week nadat we alles achter ons hadden gelaten, besloten we dat het te onzeker was om de reis door te zetten en vlogen we terug naar Nederland.

PLOTTWIST. Dat zagen we even niet komen.

Hoe dit afloopt vertel ik je zo. Maar eerst even dit.

Mijn beeld van het leven was vrij klassiek​​

Studeren, goede baan, huis kopen, baby. Want dat is wat iedereen doet toch?

Dus na een master Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam was de logische stap: een baan vinden.

Ik vond die bij een contentmarketing-bureau in Amsterdam en werkte daar als social media manager en online copywriter. Ik verzorgde alle content voor klanten, interviewde en schreef artikelen en deed social advertising. We werkten voor grote commerciële klanten en ik merkte al snel dat dat me totáál niet lag. Moest ik weer een blog schrijven met de nieuwste brillentrends voor Eyewish. I couldn’t care less. 

Het voelde leeg en niet goed om voor dit soort merken te werken. Ik wilde mijn marketingkennis niet inzetten om mensen meer spullen te laten kopen, ik wilde iets positiefs bijdragen.

Dus maakte ik een overstap naar een marketingbureau voor non-profits. Dit sloot 1-op-1 aan op mijn wens om marketing in te zetten om de wereld een stukje beter te maken. Als account manager en online campagne manager hield ik me dagelijks bezig met online campagnes om awareness vergroten en nieuwe donateurs en fondsen te werven. 

Inhoudelijk een super interessante baan. En ik leerde hier alle ins and outs van het marketingvak (en collega zei altijd: “marketing voor goede doelen is het moeilijkst wat er is, want mensen krijgen er niks voor terug, behalve een goed gevoel”).

Toch dacht ik wekelijks:
"Is dit het nou? Is dit dan hoe de rest van mijn leven eruit ziet?”

Ik heb altijd het gevoel gehad dat er méér in mij zat, wat er in loondienst niet uitkwam.

En ergens had ik het kunnen weten, want als tiener riep ik tegen mijn moeder: “Ik ga echt NOOIT op een kantoor werken”. En daar zat ik dan, op kantoor.

Gefrustreerd te zijn, omdat ik in elke vezel voelde dat het leven veel te leuk is om 40, 50, 60 uur op een kantoor te zitten en werk te doen wat eigenlijk ook maar een beetje ‘mwah’ is.

Dat is toch facking zonde van je tijd en energie? Weet je hoeveel uren en energie dat in een jaar is waar je zoveel meer vette dingen mee kan doen (je eigen remote business bouwen, ik noem maar wat)?! 

Ik geloof echt niet dat het leven is bedoeld om zonder plezier in je werk de hele week op een grijs kantoor onder een systeemplafond door te brengen.

Hoewel ik dat grappig genoeg toen nog niet zo kon benoemen, had ik zo’n behoefte aan VRIJHEID

Vandaar die (misschien toch niet zo) spontane urge om op wereldreis te gaan. Dus op mijn 30e besloten mijn vriend en ik dat we geen genoegen namen met het leven dat voor ons uitgestippeld lag. We gingen het anders doen.

Fast forward naar 19 maart 2020:
we waren na een wereldreis van één week terug in Nederland en woonden bij mijn schoonouders.

Dus daar zaten we dan. Zonder huis, zonder baan, zonder plan.

4 dagen na onze terugkomst – ik was echt nog in een soort rouw omdat onze grote droom niet doorging – kreeg ik een appje van mijn vorige werkgever: of ik voor een paar maanden terug wilde komen. 

Het was de veilige optie. Het geld dat onze ‘extravagante wereldreis-van-1-week’ had gekost had ik zo weer terugverdiend. Maar alles in mij schreeuwde “NEEEE”. Ik voelde aan alles dat ik dat niet moest doen. Dit hoofdstuk had ik afgesloten, ik had van alles zo bewust afscheid genomen. Het voelde ergens alsof ik had verloren als ik weer terug ging. En ik wilde juíst iets anders. Ook al was het me op dat moment totaal nog niet duidelijk wat.

Ondertussen veranderde ons leven in een soap. Stay with me, hier wordt het even een tikkeltje GTST.

Na zes weken bij m’n schoonouders konden we ons huurhuis in A’dam weer in waar we al 6 jaar woonden. Ik stond in de woonkamer, letterlijk de verhuisdozen uit te pakken, toen ik werd gebeld door de huisbaas. Ik weet nog dat ik dacht “O, wat leuk dat ze aan ons denkt”. Maar ze belde met aan ander boodschap: ze gingen het huis verkopen en we moesten er binnen een paar maanden uit.

WTF gebeurde er allemaal?

Ik weet nog dat ik het lachend aan mijn vriend vertelde. We wilden verandering in ons leven… nou dat kregen we ook. 

Ergens doodeng, want opeens waren we onze laatste houvast (ons huis) kwijt. Maar al binnen een paar dagen sloeg dat om. Want verloren niet alleen iets, we kregen er iets fantastisch voor terug: 100% vrijheid.

We besloten onze spullen in een berging te gooien en vertrokken voor 4 maanden naar Portugal. Daar was op dat moment weinig corona en weinig maatregelen. De huren zijn er lager, het is er lekker weer en je kunt er surfen. Wat hadden we te verliezen?

En dat was het mooiste cadeau wat ik mezelf kon geven.

Door die letterlijke afstand van mijn normale leven, had ik opeens tijd en ruimte in mijn hoofd om te bedenken wat ik wilde met mijn leven. En wat niet.

Waar mijn hoofd en agenda in Nederland altijd vol zat en ik midden in de nacht wakker schrok van alle to do’s voor de volgende werkdag, had ik in Portugal opeens ruimte in mijn hoofd. En de vrijheid, rust en tijd om stil te staan bij waar ik blij van word, hoe ik mijn leven wil leiden. Los van wat wordt verwacht.

Twee jaar later staan onze spullen nog steeds in die berging. Wonen en werken mijn vriend en ik nog steeds remote vanuit verschillende plekken in Portugal. En ben ik tot op de dag van vandaag zo blij en dankbaar dat het zo is gelopen.

Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt

Mijn vriend omschrijft mij als een levensgenieter pur sang. Ik kan beyond excited worden van de meest kleine dingen: een ochtendespresso’tje in de zon, een mooi bloemetje langs de weg of het zien van de zee (I know, ik klink als een bejaarde, maar ik own het)

Sinds we van het gebaande pad af zijn, voel ik me echt oprecht zó gelukkig. In plaats van steeds te denken “Is dit het nou?” denk ik nu: “THIS IS IT”.  En ik weet, er is no way back: de remote lifestyle is here to stay.

En eerlijk, ik had never ever bedacht dat ik dit zou typen vanaf mijn balkon in de zon in Portugal. Maar er is echt veel meer mogelijk dan je denkt. Maar dan moet je wel de ballen hebben om andere keuzes te maken.

Inmiddels is het mijn lifegoal geworden om zoveel mogelijk vrouwelijke online ondernemers die dromen van de remote lifestyle te helpen aan een steady online business. .

De vrijheid om te wonen en werken waar je wil, anyone?
I got you.

Wakker worden met uitzicht op de rijstvelden in Bali? Kan gewoon.
Vanuit je busje werken aan de westkust van Portugal? Sure, why not!
Voor een half jaar wonen in Valencia? Doe het.

Ik ben zo iemand die irritant positief is en overal kansen ziet. Ik laat je groter denken dan je nu doet. Omdat ik weet dat dat is wat je nu nodig hebt. Iemand die in je gelooft, die je laat zien wat er kan. Mijn enthousiasme en positieve energie werkt aanstekelijk (so I’ve been told). 

Maar dat betekent niet dat ik elk idee toejuich, omdat ik nou eenmaal zo’n enthousiast type ben. Ik ben inhoudelijk sterk, kom snel tot de kern, leg verbanden die jezelf niet ziet en bied de helikopterview die je nodig hebt. En je hoort het dus ook als ik denk dat je iets slimmer aan kunt pakken dan je nu doet.

Maar wacht ff, ben jij dan een business coach?

Ik help je met je business. Maar nee, ik vind mezelf geen business coach (al noemen mijn klanten mij soms plagend wel zo)

Ik ben marketing & content strateeg

En ik help je met het neerzetten en uitbouwen van je remote business, met focus op strategie, marketing en content.  

Want daar ligt mijn kennis en expertise: 

– bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen
– master Persuasive Communication 
6+ jaar werkzaam bij verschillende marketingbureaus voor grote A-merken en non-profits
– 15+ online ondernemers geholpen met hun marketing en content strategie

Vanuit die kennis en ervaring kijk ik naar jouw business fundament en help ik je dat vervolgens door te vertalen naar passende marketing en content. Passend bij jou en je klant.

Mijn sessies worden door klanten beschreven als ‘deepdives’. Die sessies staan erom bekend dat ze vrij intensief én eye-openend zijn (en LEUK trouwens: ik durf te wedden dat je elke sessie minimaal één keer lacht). Tijdens die sessie stel ik je ‘no filter’-vragen en gaan we echt de inhoud in. We get to work en ik laat je niet achter met vragen. Die ‘tackelen’ we meteen. 

Door de combi van voorbereidende opdrachten en 1:1 deepdives kom je elke keer echt een stap verder. Je begrijpt je jezelf, je doelgroep en je business beter (als iemand voortaan vraagt wat jij doet en waarom, gooi je dat er zonder “uh’s” en awkwardness vol overtuiging uit).

Ik creëer overzicht in de chaos in je hoofd, help je aan een solid gameplan en de juiste stappen te zetten om die remote business te bouwen die jou de vrijheid en plezier geeft waar je zo hard van droomt.

Want om nog even een cliché erin gooien: je hebt maar één leven, dus maak er wat van. Ga die dromen achterna. Waarom zou je het niet doen?

Je wilt toch geen oma van 90 zijn die vanuit haar schommelstoel in de tuin denkt:“Shit, had ik het toen toch maar geprobeerd?"

Waarom voor mij kiezen?

I know, er zijn een miljoen marketing strategen en business coaches die hetzelfde doen. Dus waarom dan voor mij kiezen? Als dit je aanspreekt, passen wij bij elkaar:

Dit vind ik mega belangrijk:

Lekker jezelf zijn

Ik begrijp het niet als mensen zich anders voordoen dan wie ze werkelijk zijn. Natuurlijk is zichtbaarheid spannend, maar ieder mens is uniek en dat is juíst zo vet. Laat dat gewoon zien! Waarom meegaan met de kudde als je ook gewoon lekker jezelf kan zijn? Dit speelt dan ook een grote rol in hoe ik naar marketing kijk.

Eerlijkheid

Ik ben een open boek en kan echt niet liegen. Dan word ik mega ongemakkelijk. En ik geloof ook echt dat als iedereen eerlijk is over zijn gevoelens en gedachten dat we het elkaar een stuk makkelijker zouden maken. Ik heb regelmatig het idee dat we elkaar in het ondernemerswereld een beetje voor de gek aan het houden zijn, terwijl we in the end allemaal dezelfde struggles ervaren. Anyway, als we samenwerken zeg ik dus ook altijd eerlijk wat ik denk. Promise.

Avontuur

Ik hou van avontuur. Ik heb twee keer een lange reis gemaakt, door Zuid-Oost Azië en Midden-Amerika. Daarnaast hou ik van dingen net even anders doen. Toen ik 30 was besloot ik mijn baan op te zeggen en op wereldreis te gaan i.p.v. te kiezen voor zekerheid en huisje-boompje-beestje. Dat laatste was de makkelijke weg, maar ik wil groots leven en het anders doen dan de rest.

 

Betrokkenheid

Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd in een ander en stel je snel op je gemak. Ik geef alles om iemand verder te helpen. Dat zie je ook terug in mijn manier van samenwerken, we doen het echt samen en als je wilt heb je mij op speed dial.

Vrijheid

Al van jongs af aan riep ik dat ik niet op een kantoor wilde werken. Ik heb altijd de behoefte aan meer vrijheid gehad, maar heb lange tijd niet beseft dat ik dat in ondernemen kon vinden. Door de vrijheid die ondernemen me heeft gebracht vraag ik me letterlijk nooit meer af: “Is dit het nou?”

Humor

Zoek je een correct, zakelijk type? Mij niet belle. Ik vind plezier het allerbelangrijkst. Ik hou van lachen en grappen maken (en lach daarbij heel hard om mijn eigen grappen #sorrynotsorry). Ik vind echt dat we onszelf niet altijd zo serieus hoeven te nemen. Neemt niet weg dat ik wel serieus ben als het nodig is.

10x Joëlle:

Hey, je bent er nog steeds

Dus ik neem even aan dat je die remote lifestyle ook wel ziet zitten. En ik gok dat je al heel veel hebt nagedacht over hoe jij dit kunt fixen. Maar toch zit je nog steeds in Nederland en lijkt die remote business nog mijlenver weg… 

Zullen we anders gewoon maar ff bellen?