Ondernemen vanuit authenticiteit

Vraag jij je ook af hoe jij als coach opvalt tussen al die andere coaches?​

En heb je soms het gevoel de richting een beetje kwijt te zijn in je bedrijf?

In het mini-traject Positionering on Point zetten we jouw unieke positionering neer, dat gebaseerd op wie jij bent, wat jou drijft en voor wie je doet wat je doet. We geven de juiste woorden aan jouw verhaal en boodschap, zetten een sterke persoonlijkheid neer en schrijven je pitch.

Na dit mini-traject voel je weer een duidelijke richting en structuur in je bedrijf, weet jij hoe je je op een consistente en authentieke manier kunt onderscheiden en hoe je jouw ideale klant écht kunt raken en laat kiezen voor jou.

Je wilt zó graag groeien met je bedrijf, maar je komt maar niet in de juiste flow...

Je bent coach en je weet dat je heel goed bent in wat je doet. Maar dat zie je nog niet terug in het aantal klanten. Je weet niet zo goed waar het nou aan ligt, maar het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig coach is en je vraagt je af hoe je op kan vallen tussen al die andere coaches.

Je weet dat je iets bijzonders te brengen hebt. Je voelt tot in je tenen dat dit is wat jij hier te doen hebt. Maar het lukt je niet om in woorden te vatten wat je doet en wat jouw uniek maakt en onderscheidt. Er gaat van alles door je hoofd, maar als je het op papier wilt zetten… ERROR.  

Datzelfde geldt voor het maken van content. Je probeert consistent zichtbaar te zijn, maar als je dan aan het schrijven bent heb je het gevoel dat er totaal geen lijn in zit. Het voelt alsof je de richting een beetje kwijt bent. Het kost je veel energie en moeite en daardoor ben je de ene week meer zichtbaar dan de ander. En dat heeft weer effect op het aantal klanten dat je aantrekt.

Je bent gaan ondernemen omdat je zoveel mogelijk mensen wilt helpen een betere versie van zichzelf te worden. Je hebt wel een beeld van je ideale klant, maar toch blijf je twijfelen of je wel de juiste doelgroep hebt gekozen en of je die überhaupt wel bereikt. Want het lijkt wel alsof de agenda’s van alle coaches op Instagram vol zitten, behalve die van jou. 

Vol enthousiasme en vertrouwen ben je aan jouw ondernemersavontuur begonnen, maar nu je even bezig bent voelt het soms alsof er iets aan de basis niet klopt. Je zit al een tijdje niet lekker in de flow. Je verliest je snel in wat anderen doen en dan vergeet je wie jij bent, wat jou drijft en wat jou bijzonder maakt. En dan begin je aan alles te twijfelen.

Dat twijfelen is zonde van je tijd.

Want weet je waarom mensen iets bij jou kopen en niet bij een ander?

Om jou.

Mensen kopen van mensen. Mensen kopen een relatie. Al helemaal bij een persoonlijke dienst zoals coaching. Als mensen een klik met je voelen en vertrouwen in je hebben, dan kiezen ze voor jou. Je kunt alle kennis van de wereld hebben, maar als iemand die klik niet voelt, dan zoeken ze verder.

En het mooie is: er is maar één iemand zoals jij. Met jouw verhaal, jouw ervaringen en jouw kwaliteiten. Met jouw humor en jouw energie. Dat maakt jou uniek.

Daarom is het zo belangrijk om te weten wie jij bent als bedrijf. Waar je voor staat, wat je bijzonder maakt, waarom je doet wat je doet en voor wie je dat het liefst doet. Als je weet wie je bent als bedrijf, heb je alles in handen om je op een consistente en authentieke manier te onderscheiden en jouw ideale klant écht te raken en te laten kiezen voor jou.

Klinkt simpel he?

Maar soms zie je zelf niet wat jou uniek maakt of wat er bijzonder is aan jouw verhaal. Of lukt het je niet dat in woorden te vatten. Herkenbaar? Well, join the club, je bent zeker niet de enige.

Wat je dan nodig hebt is iemand die met een open blik meekijkt, die jou rake vragen stelt om tot de kern te komen en boven water krijg wat jij zelf niet meer ziet. Die er woorden aan geeft die de juiste snaar raken.

En als je dat combineert met de gedachten en taal van jouw ideale klant, dan heb je de jackpot te pakken. Maar dat is waar het vaak misgaat. We hebben wel een idee, maar weten niet écht wat onze klant denkt, voelt en zegt. En dat is cruciaal om te communiceren op een authentieke manier die je klant daadwerkelijk raakt en overtuigd. Ik help je ervoor te zorgen dat jouw klant keer op keer denkt “Wow, kan zij mijn gedachten lezen?”

Ik geloof 100% in marketing vanuit verbinding. En daarvoor is een positionering gebaseerd op wie jij bent als bedrijf onmisbaar. Dat zorgt voor authentieke en consistente content waarmee je je onderscheidt in het woud van alle coaches én het aantrekken van jouw favo klanten. En dat geeft je houvast, rust en het vertrouwen om vol positieve vibes next level te gaan met je business.

Even serieus, hoe fantastisch zou het zijn als:

Wat het concreet inhoudt:

Tijdens het mini-traject Positionering on Point zetten we samen jouw unieke positionering neer. 

In 3 weken doen we een deepdive in de kern van jouw bedrijf. We keren naar binnen en maken duidelijke keuzes over wie jij bent als bedrijf. 

Positionering on Point duurt 3 weken en bestaat uit een voorbereidende vragenlijst, 2 strategische sessies van 2 uur via Zoom en opdrachten in een digitaal werkboek. In de 1:1 sessies gaan we de diepte in en bespreken we jouw voorbereiding aan de hand van de tools en opdrachten uit het werkboek. Ik geef je hier feedback op en we scherpen het samen aan tot we allebei het gevoel hebben dat het helemaal klopt.

Week 1

Kick-off: terug naar de kern

1:1 sessie

In deze sessie speel jij de hoofdrol. We maken uitgebreid met elkaar kennis, zodat ik je echt leer kennen. Ik stel je rake vragen om tot de kern te komen en bijzondere dingen op te merken, die jij wellicht voor lief neemt. We gaan op zoek naar jouw verhaal en bespreken hoe we dat het best kunnen vertellen. 

Via verschillende oefeningen gaan we ons verdiepen in wat je drijft. Waarom doe je wat doet? Welke woorden geven we daaraan? We onderzoeken waar je voor staat, wat je wilt bereiken en welke kernwaarden voor jou belangrijk zijn. En hoe vertalen we dat door in je content?

Na deze sessie

Week 2

Doelgroeponderzoek

Zelf aan de slag

Deze week doe je onderzoek naar je ideale klant. Daar sta je misschien om te springen, maar het is allerbelangrijkste onderdeel van je marketing. Pas als je je klant door en door kent kun je communiceren op een manier die raakt en overtuigd. 

Je krijgt van van mij alle benodigde tools en opdrachten om dit onderzoek te doen. We maken het super concreet: van het ontwikkelen van een persona tot de exacte vragen die je stelt in je onderzoek. Hierna weet je eindelijk écht tegen wie je het hebt en welke taal je doelgroep spreekt.

Na deze week:

Week 3

Jouw personal brand, ideale klant en pitch

1:1 sessie

In deze sessie gaan we dieper in op wie jij bent als merk. We zetten jouw ‘karakter’ als ondernemer neer. We beantwoorden vragen als: hoe positioneer en presenteer je jezelf en hoe wordt je persoonlijk zonder het de hele tijd over jezelf te hebben?

Ook kijken we in deze sessie naar de resultaten uit jouw doelgroeponderzoek en scherpen we je ideale klant aan. Tot slot voegen we alles wat we geleerd hebben samen in jouw unieke pitch.

Na deze sessie

Positionering on Point kost €450,- ex. BTW en daarvoor krijg je:

Dit is helemaal voor jou als je:

So, what you gonna do?

Dit is misschien een beetje direct, maar zoals ik het zie heb je twee opties:​
Optie 1:

Je kunt op eigen houtje door blijven gaan zoals je nu doet. Dus veel tijd kwijt zijn aan het maken van content en actief zichtbaar zijn, met weinig resultaat. Je energie en motivatie verliezen door het dagelijks scrollen door de Instagram feed, waarin ieder ander het wel lijkt te lukken. De hele tijd het gevoel hebben dat je je flow kwijt bent en twijfelen wat je verkeerd doet. Kortom, blijven hangen in low vibes.

Optie 2:

Of je besluit nu dat het tijd is voor een andere aanpak. Een nieuw gameplan. Je wéét van binnen al dat er iets moet veranderen om van je bedrijf een succes te maken. En je weet ook dat hulp vragen je verder gaat brengen. Nu is het tijd om er prioriteit aan te geven en om jezelf eindelijk die stap te gunnen.

Gun je het jezelf nu eindelijk die basis ijzersterk neer te zetten?​

Nog even over mij...

En ik ben marketing en content strateeg. Het is mijn doel om coaches te helpen hun boodschap authentiek en overtuigend te vertellen, zodat zij zich kunnen onderscheiden van ál die andere coaches en op een moeiteloze manier hun favo klanten kunnen aantrekken.  

Voor 2020 had ik werkelijk nooit bedacht dat ik voor mezelf kon beginnen. Ik volgde het gebaande pad. Na een master Persuasive Communication werkte ik 6 jaar lang voor verschillende Amsterdamse marketingbureau’s. Hier was ik betrokken bij online campagnes in allerlei soorten en maten voor grote commerciële en non-profit klanten. Hier leerde ik alle ins and outs van het vak.

Maar ik wilde méér uit het leven halen. Ik wilde het anders doen. Dus zegde ik mijn baan op om in 2020 op wereldreis te gaan. Toen dat niet doorging door corona, besloot ik vrij spontaan voor mezelf te beginnen. Hierin vond ik onverwachts de vrijheid waar ik zo naar zocht.

Nu help ik coaches die ook voelen dat er méér in zit. Die meer mensen willen helpen de beste versie van zichzelf te worden. Dat doe ik door mijn klanten te helpen met een ijzersterke positionering, strategie en authentieke content, zodat zij meer klanten aantrekken vanuit verbinding. Want ik geloof dat als mensen een klik voelen met jou en vertrouwen hebben in jou, ze ook kiezen voor jou.

Twijfel je nog?

Dit zeggen anderen over samenwerken met mij:

“Ondanks dat mijn strategische sessie met Joëlle via Zoom plaatsvond was haar positieve energie en enthousiasme goed voelbaar. Ze denkt met je mee en komt niet met ‘one size fits all’ oplossingen maar kijkt naar waar je staat in je bedrijf en wat bij jou past en komt van daaruit met hele bruikbare tips en tricks. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld of ik me op wilde geven voor haar 1-op-1 try-out traject. Heel veel zin om te gaan ervaren wat het me gaat brengen!”

Laura van der Velden

Laura van der Velden – Business coach

“Joëlle heeft mij geholpen met mijn online marketing strategie. Ze heeft veel expertise op dit vlak en wist dit op een goede manier te vertalen naar mijn business. Ze had zich echt verdiept in mijn business als coach en daardoor was het advies heel specifiek en direct toepasbaar. Ik heb Joëlle ervaren als een open, authentiek en betrokken persoon. Haar adviezen waren heel helder, overzichtelijk en to the point. Dankzij Joëlle voel ik me nu meer thuis in de ’online wereld’ en heb ik concrete handvatten en tools om dit op de juiste manier in te zetten voor mijn bedrijf.”

Catriene Smit

Catriene Smit – Life coach

“Ik had mij aangemeld voor de Business Boost Session omdat ik al een hele tijd blij word van Joëlle’s enthousiaste en rake content op social.  Ik had wat ideeën over mijn freebie en mijn instap aanbod waar ik al maaaanden tegenaan hik en Joëlle had zich goed voorbereid en ingelezen waardoor we heel snel knopen door konden hakken. Ze kon de samenhang uitleggen waar ik zelf niet zo lekker uitkwam waardoor het meteen kloppend voelde en daarna meteen in de actie stand stapte om door te pakken. Heerlijk!!”

Anne Hospers, Camp Bluff – Ondernemerscoach

“Vanaf het moment dat ik het mailtje kreeg dat ik geselecteerd was voor de Business Boost Session, wist ik dat dit precies was, wat ik nodig had. Die verwachting heeft Joëlle meer dan waargemaakt. Het was een fijn en open gesprek over mijn bedrijf. Waar ik het gevoel had om op een turning point te staan en geen helderheid te hebben, wist Joëlle de juiste vragen te stellen en precies de kern van mijn bedrijf te vinden. In alles van het gesprek bleek dat Joëlle zich goed had voorbereid en echt wist welke antwoorden ze van mij nodig had om tot een helder beeld te komen. Na het gesprek had ik boost aan inspiratie. Ik had meerdere opties voor een gratis weggever, maar ook een hoop ideeën voor mijn content. Deze sessie kan ik echt iedereen aanraden die even een boost voor zijn bedrijf nodig heeft.”

© Jumbo door Marcel van Driel

Veerle Rümke – Freedom & Mindset coach

Misschien vraag je je dit nog af:

Ja, je hebt hier zeker ook veel aan als starter. Wel is handig als je al een niche hebt gekozen en je aanbod deels staat. Twijfel je? Stuur me dan even een berichtje.

Ik richt me in mijn marketing op coaches, maar je kunt het traject zeker ook doen als je kennisondernemer bent en digitale producten verkoopt zoals online cursussen.

Dit mini-traject duurt 3 weken. In de eerste en laatste week doen we een strategische 1:1  sessie van 2 uur. In de tweede week ga je zelf aan de slag. Zo heb jij binnen een drie weken je basis staan en kun jij weer lekker door.

Voor de start vul je een vragenlijst in ter voorbereiding van de eerste sessie. Dat kost je minimaal 2 uur. In de tweede week ga je zelf doelgroeponderzoek doen en om dat goed te doen zou ik daar 3 dagdelen voor uittrekken. De sessies duren elk 2 uur.

Het traject kost 450,- ex. BTW.

Leuk dat je enthousiast bent! De volgende stap is een matchcall inplannen. Dat is een kort gesprek waarin we beiden kijken of we een goede match zijn en of ik je verder kan helpen. Deze call is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Dus no worries als je er na het gesprek toch vanaf wilt zien!

Als we een match blijken te zijn, dan kijken we naar hoe we dat in onze agenda’s kunnen inplannen. Ik bied dit ongoing aan dus er is geen vaste startdatum.