Online marketing voor coaches

Waarom alleen een e-book hebben niet genoeg is

“Ik denk niet dat ik echt van tevoren een strategie had. Ik wilde mijn gratis e-book online hebben.”

Dit kreeg ik terug van iemand tijdens een doelgroeponderzoek.

Een e-book hebben is natuurlijk leuk, maar niet een doel op zich.

Misschien zie je veel andere ondernemers een e-book hebben en denk je: “Dat moet ik ook!”. En laat je het vervolgens daarbij.

Maar een e-book – en elke andere vorm van een weggever trouwens – is een middel.

☝🏻Een e-book staat aan het begin van jouw klantreis en is een middel waarmee nieuwe mensen op een laagdrempelige, gratis manier kennis met je kunnen maken.

Die kunnen op die manier even checken wie jij bent, welke waarde je biedt en waar je iemand mee helpt.

☝🏻Het is ook een middel voor jou om een eerste stap te zetten in het filteren van je ideale klant.

Want let’s be honest: klanten via via zijn misschien chill voor de moneys en reviews, maar je wilt uiteindelijk het liefst alleen met jouw ideale klant samenwerken. Die klant waar je energie van krijgt en waar je echt een klik mee voelt.

Door je al in je e-book uit te spreken en een standpunt in te nemen, zul je de eerste mensen – die geen match zijn – afstoten. En dat is wat je wil.

☝🏻Last but zeker not least: een e-book is een middel om e-mailadressen te verzamelen van mensen uit je doelgroep, zodat je deze kunt opvolgen.

Dat doe je door middel van een reeks geautomatiseerde e-mails, waarin je nog meer kennis deelt en meer over jezelf en je aanbod vertelt.

Op die manier leert iemand je beter kennen, bouw je aan een relatie en wek je vertrouwen. En dat is cruciaal, want zonder vertrouwen geen verkoop.

Kortom: een e-book is de eerste stap in het opwarmen van jouw ideale klant naar het doen van een aankoop.

Het is dus MEGA zonde als je het daarbij laat. Jouw ideale klant wil méér. Meer van jou weten, meer leren, meer weten over je aanbod. Don’t leave them hanging.

Wil jij sparren over hoe jij jouw ideale klant kunt opvolgen nadat ze een e-book hebben gedownload, op een manier dat je er daadwerkelijk klanten uithaalt? Geef je dan op voor de gratis Business Boost Sessions. Elke maand selecteer ik twee vrouwelijke ondernemers voor deze gratis strategie gesprekken. Klik hieronder voor meer informatie.

Geschreven door: Joëlle van Rheeden

Gepubliceerd op: 6 april, 2021

Heb je hier vragen over?